Pohja
- 4 dl villikauraa
- 1 rkl fariinisokeria
- 0,5 dl voita
Täyte
- 4 dl kuohukermaa
- 6 dl mangojogurttia
- 3 rkl sokeria
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 8 liivatelehteä (+ 1 dl vettä)
Granola
- Pohjasta ylijäänyt kaura
- 1 dl pähkinöitä ja siemeniä
- 0,5 dl vaahterasiirappia
Valmistusohjeet
Keitä kaura pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä pöydällä huoneenlämpöiseksi. Ota 2 dl keitettyä kauraa sivuun. Sulata voi mikrossa tai vesihauteessa. Lisää jäljelle jääneeseen kauraan fariinisokeri ja sulatettu voi.
Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Taputtele kauraseos irtopohjavuokaan.
Laita liivatelehden likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti, sokeri sekä sitruunan kuori ja mehu.
Keitä kattilassa 1 dl vettä. Lisää liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada liuennut liivate jogurtti-kermaseoksen joukkoon samalla seosta vatkaten.
Kaada täyte irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
Lisää sivuun otettuun 2 desilitraan keitettyä kauraa rypsiöljy, pähkinät ja siemenet sekä vaahterasiirappi. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kevyen, paahteisen värin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Irrota hyytynyt kakku vuoasta. Koristele granolalla, yrteillä, ja sesongin hedelmillä tai marjoilla! 🥭
