brunssikakku

Trooppinen brunssikakku

Nyt valmistetaan aamiaisen hedelmäinen jogurttikulho kakun muodossa! Trooppinen brunssikakku sopii aamulla herkuteltavaksi, koska se on ennen kaikkea raikas, herkullisen hedelmäinen ja paahteisen pähkinäinen itse valmistetun granolan tuodessa kokonaisuuteen rousketta ja rapinaa. Kuka siis sanoikaan, että kakkuja syödään vasta iltapäiväkahvilla? Enää emme odota sinne asti, vaan aloitetaan päivä juhlavasti tällä näyttävällä aamiaispöydän katseenvangitsijalla. ☕

Pohja

  • 4 dl villikauraa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 0,5 dl voita

Täyte

  • 4 dl kuohukermaa
  • 6 dl mangojogurttia
  • 3 rkl sokeria
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 8 liivatelehteä (+ 1 dl vettä)

Granola

  • Pohjasta ylijäänyt kaura
  • 1 dl pähkinöitä ja siemeniä
  • 0,5 dl vaahterasiirappia

Valmistusohjeet

Keitä kaura pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä pöydällä huoneenlämpöiseksi. Ota 2 dl keitettyä kauraa sivuun. Sulata voi mikrossa tai vesihauteessa. Lisää jäljelle jääneeseen kauraan fariinisokeri ja sulatettu voi.

Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Taputtele kauraseos irtopohjavuokaan.

Laita liivatelehden likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti, sokeri sekä sitruunan kuori ja mehu.

Keitä kattilassa 1 dl vettä. Lisää liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada liuennut liivate jogurtti-kermaseoksen joukkoon samalla seosta vatkaten.

Kaada täyte irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Lisää sivuun otettuun 2 desilitraan keitettyä kauraa rypsiöljy, pähkinät ja siemenet sekä vaahterasiirappi. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kevyen, paahteisen värin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta. Koristele granolalla, yrteillä, ja sesongin hedelmillä tai marjoilla! 🥭

brunssikakku

Viimeisimmät reseptit

hirvikeitto

Täyteläinen hirvikeitto

Tämä täyteläinen hirvikeitto on saanut inspiraationsa Lapista. Hyytävän kylmänä tammikuisena arki-iltana söin Lapissa ravintolassa poronkäristyksestä valmistettua keittoa, joka oli niin herkullisen täyteläistä ja lämmittävää, että kotiin palatessani oli pakko kokeilla valmistaa oma vastaava versio pakkasen uumeniin kätketystä hirvipaistista. Ei tästä tietenkään ihan samanlaista tullut, mutta äärimmäisen hyvää kuitenkin! Kotikeittiössäni tätä valmistuu joka talvi aina silloin, kun pakkanen paukkuu kovimmillaan.

Lue lisää »

Esimerkki välipalat

Lorem ipsum odor amet, consectetuer adipiscing elit. Sed non justo, ligula litora habitant condimentum. Nascetur hac pharetra hac netus pretium. Tempus mus consequat auctor elit turpis massa potenti magna. Hendrerit ullamcorper potenti arcu, rutrum maecenas ornare. At quam massa cras eu maecenas.

Lue lisää »

Esimerkki ruokareseptit

Lorem ipsum odor amet, consectetuer adipiscing elit. Sed non justo, ligula litora habitant condimentum. Nascetur hac pharetra hac netus pretium. Tempus mus consequat auctor elit turpis massa potenti magna. Hendrerit ullamcorper potenti arcu, rutrum maecenas ornare. At quam massa cras eu maecenas.

Lue lisää »