- 1,2 kg kiinteää perunaa
- 0,5 kg porkkanaa
- 2 sipulia
- lihafondikuutio
- 1 kg hirvenpaistia
- 1 pkt Koskenlaskija voimakas
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- voita paistamiseen
- pari kevätsipulin vartta
- puolikas puntti persiljaa
Leikkaa hirvipaisti viipaleiksi. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle pari ruokalusikallista voita. Paista paistisuikaleisiin kuumalla pannulla kaunis, paahteinen väri. Siirrä viipaleet pataan. Lisää joukkoon noin 1 rkl suolaa. Lisää vettä niin, että lihat peittyvät. Hauduta lihaa leivinuunissa tai sähköuunissa noin 120 asteessa 5 tuntia.
Pilko perunat kuutioiksi. Siivuta porkkanat. Kuori ja paloittele sipulit. Kiehauta kattilassa 1,5 litraa vettä. Keitä perunakuutioita lihafondilla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Lisää mukaan porkkanasiivut ja sipulit. Keitä vielä 5 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Lisää keittoon koskenlaskija, kerma, mausteet ja uunissa hautunut käristysliha. Viimeistele keitto pieneksi hakatulla kevätsipulilla ja persiljalla.
