juhannusjuusto

Juhannusjuusto uunissa

Perinneruoat ovat erottamaton osa juhlapyhiä 🌿 Juhannusjuusto kuuluu erityisesti pohjoispohjalaiseen ruokaperinteeseen. Juhannusjuusto on helppo valmistaa, mutta se vie reilusti aikaa. Perinteisesti juhanuusjuusto keitetään hitaasti liedellä, mutta yhtä hyvään lopputulokseen päästään myös uunissa kypsentäen.

Ainekset

  • 1 l homogenoimatonta täysmaitoa
  • 0,5 tl juustonjuoksutinta
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl siirappia

Resepti

Lämmitä maito noin kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon juustonjuoksutin. Anna tekeytyä tunnin verran. Tee muodostuneeseen massaan ristiviillot ja laita uuniin 150 asteeseen 4-6 tunniksi tai kunnes väri on muuttunut vaaleanpunaiseksi. Sekoittele seosta pari kertaa kypsentämisen aikana.

Mausta suolalla ja siirapilla. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Nauti mansikoiden tai hillon kera! 

Viimeisimmät reseptit

pekoniporkkanat

Hunajaiset pekoniporkkanat

Makean suolaiset hunajalla maustetut pekoniporkkanat on näyttävä ja maukas lisä grilliherkutteluun!

Käytä pieniä ja meheviä naattiporkkanoita, jolloin lopputulos on mehukkaan herkullinen.

Lue lisää »

Juhannusjuusto uunissa

Perinneruoat ovat erottamaton osa juhlapyhiä 🌿

Juhannusjuusto kuuluu erityisesti pohjoispohjalaiseen ruokaperinteeseen. Juhannusjuusto on helppo valmistaa, mutta se vie reilusti aikaa. Perinteisesti juhanuusjuusto keitetään hitaasti liedellä, mutta yhtä hyvään lopputulokseen päästään myös uunissa kypsentäen.

Lue lisää »
hirvikeitto

Täyteläinen hirvikeitto

Tämä täyteläinen hirvikeitto on saanut inspiraationsa Lapista. Hyytävän kylmänä tammikuisena arki-iltana söin Lapissa ravintolassa poronkäristyksestä valmistettua keittoa, joka oli niin herkullisen täyteläistä ja lämmittävää, että kotiin palatessani oli pakko kokeilla valmistaa oma vastaava versio pakkasen uumeniin kätketystä hirvipaistista. Ei tästä tietenkään ihan samanlaista tullut, mutta äärimmäisen hyvää kuitenkin! Kotikeittiössäni tätä valmistuu joka talvi aina silloin, kun pakkanen paukkuu kovimmillaan.

Lue lisää »